Címlap

magyar

Czakó Zoltán vagyok, a ONE LOG Hungary Kft. tulajdonosa és ügyvezetője.

Napjainkban, mikor a forma világát felváltja a dinamizmus világa, az ügyintézés sebessége, pontossága és hatékonysága minden eddiginél fontosabb szerepet kap. Évezredek teltek el úgy hogy az áruszállítás vajmi keveset változott. A karavánokat és lovas szekereket ugyan felváltották a repülőgépek és a modern teherszállító óriáshajók, de a lényeg ugyanaz maradt. A lehető legrövidebb úton és módon, hiánytalanul, költséghatékonyan  eljuttatni  az árut  A pontból B pontba.

magyar


Világ legnagyobb repülőgépe, az Antonov An-225 Mrija. 32 kerék, 250 tonna árukapacitás, 88,4 méter szárny fesztávolság.

Szolgáltatásainkat a piaci igényekhez mérten alakítottuk ki, melyek korlátlan lehetőséget biztosítanak a különböző szállítási és egyéb kiegészítő feladatok kezelésére.

magyar

Egy átlagos nagy kamion mérete: 13,6 m hosszú, 2,4 m széles és 2,4-2,8 m magas, így maximum 24 tonna és 80-90 m3 áru szállítására alkalmas.

Az alábbiakban a nemzetközi fuvarparitások azon gyakran előforduló fajtáit szedtük egy csokorba, amelyek mindennaposan előfordulnak a légi, tengeri, kombinált és közúti áruszállítási gyakorlatban. Az itt felsorolt klauzulák, nem a klasszikus legújabb INCOTERMS 2012-nek megfelelően szabályozott szövegezéssel kerülnek feltüntetésre, hanem sokkal inkább annak az általunk tapasztalt mindennapos gyakorlatnak az átiratai, melyek talán könnyebb értelmezést nyújtanak ezen száraz szabályrendszer megértéséhez.

magyar


A világ legnagyobb konténerszállító hajója a CSCL Globe: mérete 400x60 méter, óránként 43 kilométer megtételére képes és 19100 konténer együttes szállítására alkalmas.

Magyarország európai uniós csatlakozásával a vámeljárások szerepe nem, hogy csökkent volna, hanem sokkal inkább nőtt. A vámügyintézők szerepe és felelősége megváltozott, hiszen a határok leomlásával már nem csak hazánkban végezhetők vámkezelések, lehetővé vált a más országokban történő vámkezelés, vámügyintézés is. A közös piaci csatlakozással az eddig alkalmazott vámeljárások egy része megszűnt, egy részük átalakult, de új eljárási folyamatok is jöttek létre. Napjainkra a papír alapú vámkezelést felváltotta, a modern világrendnek megfelelő, helytől függetlenül végezhető elektronikus vámkezelés.

magyar


„A legtöbb ember túlbecsüli, hogy mire képes egy év alatt, és alábecsüli, hogy mit
képes elérni hét év alatt.”
Bodo Schäfer

"Nagy volumenű projekteknél nagy segítség volt, hogy a szállítmányozással kapcsolatban mindig maximális segítséget és tájékoztatást kaptunk az egyébként abszolút versenyképes ár és teljes körű szolgáltatás mellett."
/ Atlasz Stone Kft. /

„OneLog...a szolgaltatas, ami megfizethetetlen. Minden másra ott a Mastercard!”
/ Yazoo-System Kft. /

magyar